Stockholm.

Så här såg Stockholm ut genom mina ögon och min kamera i November förra året. Imorgon ska jag dit igen några dagar och bland annat fotografera. Vi får se hur bilderna blir den här gången.

Musmustasch och asiatafro.

Nu kommer det lite ritskit igen, för första gången på drygt en månad. Jag måste säga att det känns väldigt skönt att kunna lägga upp dom här. Det är liksom en liten tröskel som jag lade upp för mej själv - att jag inte skulle ladda upp dom här teckningarna innan inget mer jobb krävdes på utställningen. Och nu är det klart! Det enda jag behöver göra innan vi har vernissage imorgon är att raka bort det mesta av min skäggväxt som jag sparat sedan första april, och det ska bli väldigt skönt kan jag säga. Jag känner mej lite skabbig i plytet just nu...ungefär som han ovan.

Den här teckningen ritade jag medan jag väntade på en stor, tung vinkelhake av stål i onsdags kväll. Jag provade på en ny typ av skuggningsteknik där jag blandade både linjer i formernas riktning och prickar där det ska vara som mörkast. Det var lite tids- krävande, men blev så pass bra att jag känner att det är något jag borde kunna experimentera mer med.
Jag valde att inte justera nivåerna så att pappersstrukturen försvann, för jag gillar av någon anledning den råa känslan med den avrivna kanten och det ljusblå uppe och nere. Och blodådran vid handleden kändes så jävla bra att rita. Innan var hela näven lite tråkig, men då den kom dit blev den liksom pricken över i.
Power to the odours.
Dom andra två bilderna är nästan raka motsatsen. Tydliga och rena, gjorda med en blyertsskiss under tuschet och färglagda i datorn. Det var inte planerat innan att jag skulle ha färglinjer, men när jag testade på den där Musse Pigg-aktiga tingesten längst upp kändes det bara rätt, så varför inte?

Skate på Kläppa.

Här kommer det bilder ifrån Kläppa fritidsgård den 24:e Mars då jag var lite för sjuk för att själv åka skateboard, men definitivt inte tillräckligt sjuk för att låta bli att sticka dit. Så istället för brädan tog jag med mej kameran och fotograferade mina åkande, vilande, arga, glada och klättersugna kompisar. Det var en fin kväll.

Foto: Kim Ång

Örat och det där huvudet.

På allmän begäran lägger jag upp ett inlägg här och nu. Jag är dålig på att uppdatera just nu i dessa dagar, men som jag nämnt tidigare ska jag försöka klämma ur mej några inlägg när alla förberedelser inför utställningen är över.

Tro nu inte att jag är sur över att folk klagar på att jag inte uppdaterar bloggen - jag blir snarare hedrad och glad(...och så får jag lite prestationsångest). Jag trodde inte att jag hade så pass många trogna läsare. Så jag vill säga ett litet tack till dej som läser...det sporrar verkligen.

Nu måste jag in i mörkrummet igen, men jag lovar att jag ska försöka spotta ut något inlägg till i helgen. Vad det blir vet jag inte själv, men någonting blir det iallafall. Ha det bra så länge och hoppas att inläggstörsten är någorlunda släckt.

Förberedelser.

Jag har mycket saker att göra just nu. En massa saker som ska förberedas och göras färdigt inför våran utställningHälsinglands museum i Hudiksvall. Det är vernissage på lördag den 25:e April, men själva utställningen pågår i fyra veckor efter det, fram till 23:e Maj. Jag bor på skolan nu och snickrar ramar, står i mörkrummet, beställer hem saker och allmänt står i just nu. Så där är orsaken till gluggarna mellan inläggen nuförtiden.

Jag vet att jag har lovat att lägga upp vissa foton och andra saker också, men jag kan helt enkelt inte hinna med det nu. Jag ska göra mitt bästa med att kompensera för nedgången efter vi har haft vernissage, men tills dess får ni som läser bara hålla er. Jag hoppas att vi syns igen då.